Pear variety NADEZHDA STEPU

 

    Variety is of Autumn ripening period. Tree is not large, with compact thick top. Winter-resistance and resistance to fungi is high. It is good on quince rootstock. It begins to produce fruits on the 3 year after planting in orchard. It differs with high and regular productivity. Fruits are medium size, shot-pear-shaped. Skin is medium firm, smooth. In the period of consumption readiness fruits are very attractive. Fruits are yellow with bright red blush covered the largest part of the surface. Flesh is creme, juicy,very good sour-sweet flavor. Picking maturity is in the 1 decade of September, consumption readiness is in 10-15 days. Flavor and market quality can be preserved up to October. The main use – eating fresh.

Новости

  • 24.02.2021

    Уважаемые коллеги! Коллектив Департамента координации деятельности организаций в сфере сельскохозяйственных наук поздравляет вас с Днём защитника Отечества!

    ПОЗДРАВЛЕНИЕ

  • 11.01.2021

    8 января 2021 года директор ФГБУН «НБС-ННЦ» чл-корр. РАН Юрий Владимирович Плугатарь отметил 55-летний юбилей.

    Президент Российской Федерации Владимир Владимирович Путин поздравил Юрия Владимировича телеграммой.

    ПРАВИТЕЛЬСТВЕННАЯ ТЕЛЕГРАММА

  • 21.12.2020

    18 декабря 2020 года состоялась успешная защита двух диссертаций:

    • «Морфолого-биологические особенности североамериканских представителей рода Pinus L. в парковых фитоценозах Южного берега Крыма» Сахно Татьяны Михайловны на соискание ученой степени кандидата биологических наук
    • «Биология, структура популяций Anemonastrum biarmiense (Juz.) Holub на Южном Урале» Юсуповой Оксаны Васлямовны на соискание ученой степени кандидата биологических наук